Mirth Community

Mirth Community (http://www.mirthcorp.com/community/forums/index.php)
-   Development (http://www.mirthcorp.com/community/forums/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Not receiving messages (http://www.mirthcorp.com/community/forums/showthread.php?t=459)

nshaik 09-05-2006 08:34 AM

Not receiving messages
 
Hello,

I'm from Windows background and trying to setup Mirth HL7. Please pardon me if I have missed something that is too basic.

I was able to setup and deploy an LLP channel. The "Mirth Administrator" status shows "Started".

I'm trying to send HL7 messages to this channel from GE Centricity Practice Manager 2004. I updated a test patient's phone number and hit OK on the Centricity client application. The HL7 log indicates that the message has been sent successfully (shown below).

-------------
************************************************** *******
09/05/2006 10:48:08 +Send #=0, id=534, data=560, type=HL7 2.3^ADT^A08

09/05/2006 10:48:09 ++Send done No Ack Requested, status=MIK_OKNOACK, msg=E4F0F343-81EA-4e61-AC74-1DEF7981A98B, dest=MirthHL7

09/05/2006 10:48:09 +Send #=0, id=535, data=560, type=HL7 2.3^ADT^A31

09/05/2006 10:48:09 ++Send done No Ack Requested, status=MIK_OKNOACK, msg=B79BE22B-9E9E-4d54-A1BB-F0A17F937B01, dest=MirthHL7

09/05/2006 10:56:41 +Send #=0, id=536, data=562, type=HL7 2.3^ADT^A08

09/05/2006 10:56:41 ++Send done No Ack Requested, status=MIK_OKNOACK, msg=0B93EEE8-C4BF-4a38-9394-4F9C3F4F8F5D, dest=MirthHL7

09/05/2006 10:56:41 +Send #=0, id=537, data=562, type=HL7 2.3^ADT^A31

09/05/2006 10:56:42 ++Send done No Ack Requested, status=MIK_OKNOACK, msg=6FACE1F0-91F1-4c52-9D19-41E39C2A4C7D, dest=MirthHL7
------------

But Mirth HL7 is not receiving the message. Right-click/Refresh on "Mirth Administrator" status shows 0 (zero) under "Received".

Any help in getting this problem resolved is greatly appreciated.

Thanks in advance!
-NS

chrisl 09-05-2006 11:16 AM

Re: Not receiving messages
 
Are both systems on the local network?

nshaik 09-05-2006 11:29 AM

Re: Not receiving messages
 
Yes. Both system are on the local network (same domain).

-NS

chrisl 09-05-2006 12:06 PM

Re: Not receiving messages
 
Is Mirth running on a Windows system? Is there any firewall (software or hardware) on the Mirth system? For the LLP Listener, are you using the default port and settings? Make sure the LLP listener is set to use HEX encoding for the LLP characters.

Check the \logs folder in the Mirth directory and look at mirth.log. Do you see any errors or warnings there?

nshaik 09-05-2006 01:26 PM

Re: Not receiving messages
 
1. Environment:

Mirth System: Windows 2000 Server SP4, Mirth v1.1. No Firewall.

*************
2. Log

INFO [Thread-0] com.webreach.mirth.server.Mirth: starting mirth server...

*************
3. Exported channel setting is as follows:

Code:


<com.webreach.mirth.model.Channel>
<id>1</id>
<name>MirthHL7</name>
<description>HL7 Messages from DEVSERVER - Centricity Practice Manager 2004</description>
<enabled>true</enabled>
<version>1.1.0</version>
<revision>0</revision>
<direction>INBOUND</direction>
<mode>ROUTER</mode>
<sourceConnector>
<name>sourceConnector</name>
<properties>
<property name="tcpProtocolClassName" value="org.mule.providers.tcp.protocols.LlpProtocol"/>
<property name="messageEnd" value="0x1C"/>
<property name="sendACK" value="1"/>
<property name="keepSendSocketOpen" value="1"/>
<property name="bufferSize" value="65536"/>
<property name="port" value="6661"/>
<property name="messageStart" value="0x0B"/>
<property name="charEncoding" value="hex"/>
<property name="DataType" value="LLP Listener"/>
<property name="recordSeparator" value="0x0D"/>
<property name="receiveTimeout" value="5000"/>
<property name="host" value="10.100.1.140"/>
</properties>
<transformer>
<steps/>
</transformer>
<filter>
<rules/>
</filter>
<transportName>LLP Listener</transportName>
</sourceConnector>
<destinationConnectors>
<com.webreach.mirth.model.Connector>
<name>Destination 1</name>
<properties>
<property name="URL" value="jdbc:jtds:sqlserver://DevTest\netsdk:1433/TestDB"/>
<property name="DataType" value="Database Writer"/>
<property name="password" value="test"/>
<property name="host" value="query"/>
<property name="driver" value="net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver"/>
<property name="query" value="INSERT INTO Patient(AccountExternal, FirstName, LastName)&amp;#x0D;VALUES (`pd_externalidentifier`, `pd_fname`, `pd_lname`)"/>
<property name="username" value="sa"/>
</properties>
<transformer>
<steps/>
<template>MSH|^~\&amp;amp;|Mirth|1|||2006044535||ADT^A04|603340|D|2.3.1&amp;#x0D;EVN|A04|20060404090742&amp;#x0D;PID|1|800888^^^Mirth^PN|999945682^^^AccMgr^MR^1||TEST^PATIENT MF||19570414|M||W|21 PALM MANOR^^EAST SYRACUSE^NY^130570000^^M|31|||E|M||6635130^^^Mirth^VN^1|000987655|||2|||||NOT A VETERAN|||N&amp;#x0D;PD1||||1335^ALCOTT^KAREN^^^^^^AccMgr^^^^CI|||I&amp;#x0D;NK1|1|TEST^MARGARET|W|21 PALM MANOR^^EAST SYRACUSE^NY^130570000|||Y&amp;#x0D;PV1|1|E|ED^^^1|1|||1281^MARKHAM^JOSEPH^^^^^^AccMgr^^^^CI|1281^LANG^JOE^^^^^^Mirth^^^^CI||ED||||7|S|||62|6635130^^^AccMgr^VN^1|865^SP KOPP|||||||||||||||||||1||A|||20060404090500&amp;#x0D;PV2||^NO||||||20060404090500||||||||||||||||||||||||||||||S&amp;#x0D;DG1|1||^HEADACHE|HEADACHE||A|||||||||0&amp;#x0D;GT1|1|382582|TEST^PATIENT MF||21 PALM MANOR^^EAST SYRACUSE^NY^130570000|||19570414|M|||000987655||||||||11&amp;#x0D;IN1|1|SELF PAY NYS|734|SELF PAY NYS|||||||||||5|TEST^PATIENT MF|1|19570414|21 PALM MANOR^^EAST SYRACUSE^NY^130570000|||||||||||||||||||||||11|M||||||382582&amp;#x0D;IN1|2|SELF PAY|705|SELFPAY|||||||||||5||1&amp;#x0D;IN2|1||000987655&amp;#x0D;</template>
</transformer>
<filter>
<rules/>
<template></template>
</filter>
<transportName>Database Writer</transportName>
</com.webreach.mirth.model.Connector>
</destinationConnectors>
<properties>
<property name="initialState" value="started"/>
<property name="recv_xml_encoded" value="false"/>
</properties>
</com.webreach.mirth.model.Channel>


nshaik 09-05-2006 01:30 PM

Re: Not receiving messages
 
I also configured Centricity's Millbrook Integration Kit (module which sends HL7 messages out) to send both TCP and FILES. Copy of the message sent as file is as follows:

Code:

0x0BMSH|^~\&amp;|MIK04DEMO^MIK04DEMO^GUID||MirthHL7^MirthHL7^GUID||20060905200732||ADT^A31|AD34894E-1565-48ad-95AA-7249958CA067|P|2.3||||NE
EVN|A31|20060905160732||01
PID|1|560|560||TestPatient^MPM04||19350101000000||||2368 Test St^^TestCity^TT^12345||(123)555-6789CHome^Home^^^^123^5556789^^Home|||Married|||111-11-1111|||||||||||N
PV1|1|O||||||||||||||||||Commercial
GT1|1|399|TestPatient^MPM04||2368 Test St^^TestCity^TT^12345|(123)555-6789CHome^Home^^^^123^5556789^^Home||19350101000000|||Self|111-11-1111||||||||Retired
IN1|1|78|78|United^^^^^&amp;78|P O Box 708499^^Atlanta^GA^30374||(800)257-1009^^^^^800^2571009||||||||Other|TestPatient^MPM04|Self|19350101000000|2368 Test St^^TestCity^TT^12345||IN|1|||N||||||||||||0|||||Retired|||NV||||322
IN2||111-11-1111||||||||||||||||||||||||||||0^0^365|||||||||||||||||||||||||||||||||(123)555-6789CHome^Home^^^^123^5556789^^Home
0x1C


chrisl 09-05-2006 03:31 PM

Re: Not receiving messages
 
Try switching the LLP character code encoding from Hex to ASCII and redeploy.

chrisl 09-05-2006 03:45 PM

Re: Not receiving messages
 
Can you email your sample hl7 and your channel export, the forum strips out the brackets.

Thanks,
-Chris
(chrisl [at] webreachinc.com)

nshaik 09-06-2006 10:35 AM

Re: Not receiving messages
 
Requested files emailed.

Thanks

chrisl 09-08-2006 01:01 PM

Re: Not receiving messages
 
Got them, I'll check them out this weekend and give you an update.


All times are GMT -8. The time now is 09:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Mirth Corporation