web stats
MSH-9 Component missing - Mirth Community

Go Back   Mirth Community > Mirth Connect > Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2006, 02:19 PM
aguayoisrael aguayoisrael is offline
What's HL7?
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
aguayoisrael
Default MSH-9 Component missing

Hi,

I have been using mirth and so far so good, but I am getting an exception when MSH-9^2 is missing (This is a required HL7 field-Message Type).
I know this is a hapi issue, but I was wondering if somebody has some work around.

The message that fails is above:

MSH|^~\&|LAB|COCTU|||200508251731||[blue]ORU[/blue]|1893043|P|2.1
PID|1||1111111|JON^DOE^M^^^||19990717|F|^^^^^|BL|1 |||(999)999-9999||S|CHR|12345|111-11-1111
PV1|1|O|D.PEDC^^|EL||||||||||||||POV||03|||||||||| |||||||||COCTU||REG|||200508251300
OBR|1|L4175051^LAB|^LAB||R||200508251503|||NCBL||| OFFICE VISIT|200508251648||YOSIH||0825:TU:U00088R||||2005 08251731|||F
OBX|1|ST|UTYPE^SPECIMEN TYPE^L|1|RANDOM|||N||AS|F|200506271318|^^^^


The error message I get from mirth is the folowing
ca.uhn.hl7v2.HL7Exception: Can't determine message structure from MSH-9: ORU HINT: there are only 1 of 3 components present

Thanks you.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2006, 04:47 PM
chrisl chrisl is offline
Mirth Employee
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 967
chrisl is an unknown quantity at this point
Default Re: MSH-9 Component missing

Unfortunantly there is no way around this in version 1.1, however 1.2 will include the ability to "pre-process" a message before it is parsed by HAPI.

Check here: http://www.mirthproject.org/communit...rowse/MIRTH-32 for progress.
__________________
Chris Lang
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2006, 01:40 PM
aguayoisrael aguayoisrael is offline
What's HL7?
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
aguayoisrael
Default Re: MSH-9 Component missing

Thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Error starting component" when deploying Channel rma Support 1 09-18-2008 10:29 AM
HL7 Component Seperator issue mac_3785 Support 5 06-17-2008 06:46 AM
"URI has an authority component" installer error nradov Support 3 02-07-2008 04:10 PM
missing declaration lloydm Support 3 11-09-2007 06:32 AM
powerpoint overview missing mvogt Support 0 05-18-2007 10:03 AM


All times are GMT -8. The time now is 07:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Mirth Corporation