web stats
Mirth Connect 3.0 - first glance after conversion - Mirth Community

Go Back   Mirth Community > Mirth Connect > Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-01-2013, 04:03 AM
anand14 anand14 is offline
OBX.2 Kenobi
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 54
anand14
Default Mirth Connect 3.0 - first glance after conversion

We just converted one of our test VMs from Mirth Connect 2.x to Mirth Connect 3.0.

This is my first impression and I apologize if my findings can be corrected by some settings on MC 3.0

We are running on a V1000 VM with 3 GB Max Heap Size and a PermGen of 128 MB. We have 94 Deployed channels. We are maxed out on the Heap Size but on the PermGen, we have the option of going up to 512 MB.

The upgrade was very smooth but one of the things I found, MC 3.0 is very slow to respond (in terms of double clicking the channel; going to the "Channels" view or back to the "Dashboard" view). Everything seems to be slow compared to MC 2.x.

The other nagging feature that clutters my Dashboard is messages such as these:

ERROR 2013-11-01 07:44:09,396 [pool-435-thread-9] com.mirth.connect.connectors.tcp.TcpReceiver: Error receiving message (TCP Listener "Source" on channel 2420e5cb-7c34-4d60-a704-e1363abbd230).
java.net.SocketException: Connection reset
at java.net.SocketInputStream.read(SocketInputStream. java:168)
at java.io.BufferedInputStream.fill(BufferedInputStre am.java:218)
< >



Our MC Connect Logging level is set to "ERROR" and since the log does not give you a channel name (it shows the channel ID), you have to look it up on the Channels view and track your channel down. After tracking the channel down (as in the example), I see no issues with the Source. The channel shows "Connected" as its status

Has anyone else run into this ?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2013, 07:58 AM
narupley's Avatar
narupley narupley is offline
Mirth Employee
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 7,126
narupley is on a distinguished road
Default

Regarding the TCP error you're seeing:

What's happening here is that the client establishes a connection, maybe sends some messages, and then when it's done, instead of sending a normal FIN packet, it's sending a RST packet instead. That's not expected, and usually indicates that something went wrong with the connection, so that's why it's logged out as an ERROR instead of a WARN.

It's possible that that was happening in 2.x as well but you weren't aware of it since it wasn't logged out. It's also possible that it's a result of MIRTH-2984, if the client sending your TCP Listener messages is a TCP Sender on some other instance of Mirth Connect running on Windows.
__________________
Step 1: JAVA CACHE...DID YOU CLEAR ...wait, ding dong the witch is dead?

Nicholas Rupley
Work: 949-237-6069
Always include what Mirth Connect version you're working with. Also include (if applicable) the code you're using and full stacktraces for errors (use CODE tags). Posting your entire channel is helpful as well; make sure to scrub any PHI/passwords first.


- How do I foo?
- You just bar.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-01-2013, 12:49 PM
narupley's Avatar
narupley narupley is offline
Mirth Employee
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 7,126
narupley is on a distinguished road
Default

Also just to clarify: When you said that the UI was slow to respond in terms of double-clicking the channel, did you mean double-clicking it on the dashboard to enter the message browser, or double-clicking it on the Channels view to enter the Edit Channel view?
__________________
Step 1: JAVA CACHE...DID YOU CLEAR ...wait, ding dong the witch is dead?

Nicholas Rupley
Work: 949-237-6069
Always include what Mirth Connect version you're working with. Also include (if applicable) the code you're using and full stacktraces for errors (use CODE tags). Posting your entire channel is helpful as well; make sure to scrub any PHI/passwords first.


- How do I foo?
- You just bar.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2013, 12:54 PM
anand14 anand14 is offline
OBX.2 Kenobi
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 54
anand14
Default

Quote:
Originally Posted by narupley View Post
Also just to clarify: When you said that the UI was slow to respond in terms of double-clicking the channel, did you mean double-clicking it on the dashboard to enter the message browser, or double-clicking it on the Channels view to enter the Edit Channel view?
Yes, the UI was slow in terms of accessing the messages on the Dashboard. Also, it does not seem to sort the channels in the same way it used to MC 2.x.
The other quirk that I noticed was if I used the "Send Message" feature (after I double Clicked on the channel in the Dashboard view), it does not show up immediately in the top pane on MC 3.o. I have to get out of the current view (to the main page) and come back again.

We just upgraded last week.

Thanks
I did see you reply about the FIN packet, I will investigate further.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-01-2013, 01:09 PM
narupley's Avatar
narupley narupley is offline
Mirth Employee
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 7,126
narupley is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by anand14 View Post
Yes, the UI was slow in terms of accessing the messages on the Dashboard. Also, it does not seem to sort the channels in the same way it used to MC 2.x.
The other quirk that I noticed was if I used the "Send Message" feature (after I double Clicked on the channel in the Dashboard view), it does not show up immediately in the top pane on MC 3.o. I have to get out of the current view (to the main page) and come back again.

We just upgraded last week.

Thanks
I did see you reply about the FIN packet, I will investigate further.
Thanks, I've opened an issue regarding the sorting on the dashboard: MIRTH-3040

Regarding the "not showing up immediately" issue, that's actually expected now in 3.0. After sending a message, the message browser does not automatically perform another query. You don't need to go back to the dashboard and come back in; you just need to hit the Refresh button to refresh the messages currently filtered, or hit the Search button to perform another query with the current search criteria. However after you send a message, the Search button is automatically bolded and given focus, so all you need to do is hit the spacebar.
__________________
Step 1: JAVA CACHE...DID YOU CLEAR ...wait, ding dong the witch is dead?

Nicholas Rupley
Work: 949-237-6069
Always include what Mirth Connect version you're working with. Also include (if applicable) the code you're using and full stacktraces for errors (use CODE tags). Posting your entire channel is helpful as well; make sure to scrub any PHI/passwords first.


- How do I foo?
- You just bar.

Last edited by narupley; 11-01-2013 at 01:15 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-04-2013, 07:42 AM
anand14 anand14 is offline
OBX.2 Kenobi
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 54
anand14
Default

Quote:
Originally Posted by narupley View Post
Thanks, I've opened an issue regarding the sorting on the dashboard: MIRTH-3040

Regarding the "not showing up immediately" issue, that's actually expected now in 3.0. After sending a message, the message browser does not automatically perform another query. You don't need to go back to the dashboard and come back in; you just need to hit the Refresh button to refresh the messages currently filtered, or hit the Search button to perform another query with the current search criteria. However after you send a message, the Search button is automatically bolded and given focus, so all you need to do is hit the spacebar.


Thanks for the info. I am also seeing another quirk. I have attached screen shots in the MS Word document.

Appreciate the quick responses
Attached Files
File Type: doc CRISP MIRTH CONNECT 3.doc (187.0 KB, 21 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 11-04-2013, 08:05 AM
narupley's Avatar
narupley narupley is offline
Mirth Employee
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 7,126
narupley is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by anand14 View Post
Thanks for the info. I am also seeing another quirk. I have attached screen shots in the MS Word document.

Appreciate the quick responses
The first issue outlined in the Word document is already explained by my previous post:

Quote:
Originally Posted by narupley View Post
Regarding the "not showing up immediately" issue, that's actually expected now in 3.0. After sending a message, the message browser does not automatically perform another query. You don't need to go back to the dashboard and come back in; you just need to hit the Refresh button to refresh the messages currently filtered, or hit the Search button to perform another query with the current search criteria. However after you send a message, the Search button is automatically bolded and given focus, so all you need to do is hit the spacebar.
Since you sent a new message, you need to hit "Search" instead of "Refresh". The refresh task only updates messages currently in the search window, but the search task performs an entirely new query, which is what you want. Like I said, after sending a message, just hit spacebar.

Also for your second issue, it looks like you were on the Mappings tab, instead of the Messages tab. Click on the Messages tab instead and you'll be able to view the Raw/Transformed/Encoded/etc. content.
__________________
Step 1: JAVA CACHE...DID YOU CLEAR ...wait, ding dong the witch is dead?

Nicholas Rupley
Work: 949-237-6069
Always include what Mirth Connect version you're working with. Also include (if applicable) the code you're using and full stacktraces for errors (use CODE tags). Posting your entire channel is helpful as well; make sure to scrub any PHI/passwords first.


- How do I foo?
- You just bar.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-04-2013, 09:14 AM
anand14 anand14 is offline
OBX.2 Kenobi
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 54
anand14
Default

Negative on the Message Tab. I did search there and nothing shows up. According to MC 3.0, the message was transformed. I see no option to select "Raw", "Transformed" "Encoded" on either Source or Transformed in the Message Tabs

I did send the message, exit to the Dashboard and came back to the "Channel Messages" listing. I waited for more than 60 seconds.

Thanks
Anand

Please see snapshot


Quote:
Originally Posted by narupley View Post
The first issue outlined in the Word document is already explained by my previous post:



Since you sent a new message, you need to hit "Search" instead of "Refresh". The refresh task only updates messages currently in the search window, but the search task performs an entirely new query, which is what you want. Like I said, after sending a message, just hit spacebar.

Also for your second issue, it looks like you were on the Mappings tab, instead of the Messages tab. Click on the Messages tab instead and you'll be able to view the Raw/Transformed/Encoded/etc. content.
Attached Images
File Type: jpg Capture.JPG (57.3 KB, 9 views)
Reply With Quote
  #9  
Old 11-04-2013, 09:31 AM
anand14 anand14 is offline
OBX.2 Kenobi
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 54
anand14
Default

Also, I tried another message and I have the same issue as before. There is no option to select anything.

I am pasting the connector screen shot (after the Javascript transformers). The "Messages" tab has no information (I refreshed the screen a couple of times)

Thanks
Attached Images
File Type: jpg Capture.JPG (97.1 KB, 9 views)
Reply With Quote
  #10  
Old 11-04-2013, 09:46 AM
wayneh wayneh is offline
OBX.3 Kenobi
 
Join Date: May 2012
Posts: 102
wayneh is on a distinguished road
Default

What are your Message Storage settings for this channel? Is it set to Metadata? Is Remove content on completion checked?
Reply With Quote
Reply

Tags
conversion, mirth connect 3.0

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Mirth Corporation